מאפיינים - חצי אטומה, מאוד מבריקה, נוטה לנזילות וביעבוע כשהיא עבה.
צבע - לבן
פנינתי טיפה תכלכל
החומר בתרכובת שמלבין את הזיגוג הזה הוא הטיטן. נוכחות הצינק לצד הטיטן גורמת להופעת קריסטלים קטנים על פני הזיגוג.
גלזורה מאוד מבריקה, מזכירה בברק שלה פנינה.
כפי שאתן רואות אין בה כלל חרסיות ולכן היא לא ממש יציבה ולעיתים עושה בעיות כאשר היא מזוגגת עבה מדי על פני החרס.
נהיית גלזורה ציבעונית משחקת כשמוסיפים לה תחמוצות מתכת. לדוגמא, יש להוסיף 2% נחושת קרבונט על מנת לקבל גוון טורקיז.
טמפ' השריפה היא 1220 מעלות צלסיוס וזו שריפת חשמל.
* לא ניסיתי זאת, אך נאמר לי, שהיא מתאימה גם לרדוקציה, ולקבלת גוון חציל ברדוקציה יש להוסיף למתכון :
ברזל-4% + קובלט-1%.
מתכון לטסט של 100 גרם :
פלדספר נתרני - 55 ג'
קוורץ - 12 ג'
גיר - 15 ג'
צינק - 12 ג'
טיטן - 5 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל את כמויות החומרים פי 10.
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה