יום שישי, 31 ביולי 2020

גלזורה דוב לבן




זוהי גלזורה לבנה צבהבה, אטומה ומבריקה מעט. 

היא מאוד מושפעת מהחימר עליו היא מונחת, וככל שהוא כהה יותר היא נהיית חומה.

החומרים בתרכובת שמלבינים את הזיגוג הזה הם טיטן ובדיל. כמות הקאולין הגדולה גורמת לכך שזהו זיגוג אטום. 

טמפ' השריפה היא 1220 מעלות צלסיוס וזו שריפת חשמל.
 
מתכון לטסט של 100 גרם :

קוורץ - 12.5 ג'
גיר - 10.5 ג'
גרסטלי בורט - 10.5 ג'
ליתיום - 6 ג'
נפלין סייאנט - 42 ג'
טיטן - 6 ג'
קאולין - 12.5 ג'
בדיל - 4 ג'

להכנת קילו גלזורה יש להכפיל את כמויות החומרים פי 10
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...