יום שישי, 31 ביולי 2020

גלזורה לבן מיכל



מאפיינים - אטומה, מבריקה, יציבה

צבע - לבנה, בעלת גוון פנינה.

*טיפ- אם מנגבים אותה וכל מה שנשאר על פני הכלי מהזיגוג הוא שכבה דקה אז אחרי השריפה היא תהיה בגוון כסוף.

החומרים בתרכובת שמלבינים את הזיגוג הזה הם טיטן ובולקליי. יש בזיגוג קוורץ, צינק וטיטן, זה לצד זה, ולכן יופיעו על פני השטח של הזיגוג קריסטלים קטנים יפים.

טמפ' השריפה היא 1220 מעלות צלסיוס וזו שריפת חשמל.
 
מתכון לטסט של 100 גרם :

פלדספר נתרני - 39 ג'
קוורץ - 26 ג'
גיר - 14 ג'
צינק - 12 ג'
טיטן - 4.5 ג'
בולקלייי - 4.5 ג'


להכנת קילו גלזורה יש להכפיל את כמויות החומרים פי 10.

*מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.


*מתאימה גם לרדוקציה (לפחות עד 1260 מעלות צלסיוס). ברדוקציה צבעה משתנה והפך לתכלת מנוקד בכתמים תכלכלים וורודים, יפה מאוד לטעמי ומזכיר קצת כוכב נבולה. 

השינוי בשריפת רדוקציה




                                                                           מקרא תמונה:
P - פורצלן
SM - חימר לבן
GG - חימר אפור
OX - אוקסידציה
R - רדוקציה
משולש+10 - טמפ' שריפה 1300 מעלות צלסיוס
משולש+6 - טמפ' שריפה 1220 מעלות צלסיוס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...