יום שישי, 24 ביולי 2020

גלזורה לבן רון רוי





מאפיינים - חצי אטומה, מבריקה, יציבה

צבע - לבן חרסינה

החומרים בתרכובת שמלבינים את הזיגוג הזה הם צירקון והכמות הגדולה של הקאולין.

טמפ' השריפה היא 1220 מעלות צלסיוס וזו שריפת חשמל.
 
מתכון לטסט של 100 גרם :

קוורץ - 23 ג'
גיר - 14 ג'
צירקון - 16 ג'
נפלין סייאנט -23 ג'
פריטה בורט 3134 -23 ג'
קאולין - 17 ג'

להכנת קילו גלזורה יש להכפיל את כמויות החומרים פי 10.

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...