יום שישי, 24 ביולי 2020

גלזורה אופיר לבן מט


מאפיינים - חצי אטומה, מט-משי, יציבה, בעלת קרקלים קטנים

צבע - לבנונית, לבן קר

זוהי גלזורה שהרכבתי באחד משיעורי הטכנולוגיה בבצלאל בהנחיית אלישבע רבין. זה הבסיס שלה, בגלל שיש בו כמות יחסית גדולה של מגנזיום הגוון לבן ואטום. כמו כן  יש לה איכות מט משי. יש בה גם פלדספר האשלגני שמשפיע על כך שזה זיגוג בעל אופי לא מבריק.

לא ניכר שהגלזורה משתנה מאוד כשמניחים אותה על חימרים שונים.

הנוסחא שלה תחזור במספר מתכונים, כל פעם בתוספת צובענים שונים. זיגוג זה יציב, מאוד נעים למגע ואינו מבריק רק בעל בוהק עדין.  

טמפ' השריפה היא 1220 מעלות צלסיוס וזו שריפת חשמל.

מתכון לטסט של 100 גרם :

פלדספר נתרני - 15 ג'
פלדספר אשלגני - 20 ג'
קוורץ -  16 ג'
גיר-  15 ג'
מגנזיום -  10 ג'
נפלין סייאנט - 20 ג'

להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...