יום חמישי, 29 באוקטובר 2020

כתום יהודה



מאפיינים - אטומה, מט-משי, יציבה

צבע - כתום חם

סיבה - יש לנו שלושה מתיכים שהם: הגרסטלי, נפלין ופריטה בורקס שאחראים על הברק של הזיגוג, הבולקליי והטיטן גורמים לזיגוג להיות יציב ואטום ובנוסף נותנים לו איכות מט. על הצבע אחראים הרוטיל והטיטן. כאשר טיטן מצהיב ואוטם ורוטיל הוא מינרל עם טיטן ושאריות ברזל שנותנות את הגוון הכתום החם.

*זהו מתכון בנפחים ולא במשקלים, אם זה מבלבל אתכן, אז אתן יכולות לשקול את האבקות לפי כמה שיש בכל כף ואחרי זה לבצע את החישוב לפי התוצאות.

מתכון לטסט של הגלזורה

גרסטלי בורט-1/2 כף
נפלין סייאנט-1 כף
פריטה בורקס 6004 - 1/2 כף
טיטן-1/4 כף
בולקליי-1 כף 
רוטיל-1 כף


להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.

הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...