מאפיינים - חצי אטומה, ברק משי, יציבה
צבע - כשהיא דקה היא שקופה עם קריסטלים בתוכה, קריסטלים כחולים. כשהיא מאוד עבה היא נהייתרוויה בקריסטלים ורודים, בגוון - ורוד פוקסיה
*הגלזורה אינה מתאימה לשימוש על כלי אוכל בשל כמות הבריום הגבוה.
מתכון לטסט של 100 גרם:
פלדספר נתרני - 20 ג'
קוורץ - 20 ג'
בריום - 40 ג'
צינק - 15 ג'
קאולין - 5 ג'
ניקל אוקסיד - 1.5 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.
הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה