מאפיינים - מבריקה, יציבה, מלאת קרקלים
צבע - שקופה
סיבה - פה יצרו בכוונה זיגוג שמתח ההתכווצות שלו לא שווה למתח ההתכווצות של החומר הקרמי ולכן נוצרים בפני השטח שלו סדקים בעת קירור הזיגוג בתנור.
אם רוצים להגדיל את כמות הסדקים אפשר להעלות את מינון הפריטה בורקס 6004 ל-10%, אבל אז יש גם סכנה שהזיגוג יהיה נזיל ויחלק מעל פני החומר אל מדפי התנור.
מתכון לטסט של 100 גרם:
פלדספר אשלגני-50 ג'
פריטה בורקס 6004 - 5 ג'
פריטה אלקלית 3110- 40 ג'
קאולין-5 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.
הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה