יום שני, 16 בנובמבר 2020

כחול גרסיאלה



מאפיינים - אטומה (כשהיא עבה), ברק עדין – משי, יציבה

צבע - כחול קובלט, כחול חזק קר

מתכון לטסט של 100 גרם:
פלדספר נתרני-50 ג'
קוורץ-20 ג'
גיר-20 ג'
גרסטלי בורט-0.5 ג'
בולקליי-10 ג'
בנטוניט-1 ג'
בדיל-1 ג'
ברזל אדום-1 ג'
נחושת אוקסיד-1 ג'
קובלט אוקסיד-1 ג'

להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.

הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...