יום רביעי, 20 בינואר 2021

צהוב כוכבים


מאפיינים - חצי אטומה, ברק עמום, מעט מחוספסת למגע אבל לא אבנית.

צבע - צהוב אוקר, דומה לכמון, שמלא בקריסטלים קטנים שיוצרים גבשושיות עדינות על פני השטח של הזיגוג.

וואלה הייתי מצפה לגלזורה עם שם מפוצץ כמו 'צהוב כוכבים' להיות יפה יותר. מניחה שהשם ניתן לה בגלל הקריסטלים הקטנים בתוכה, שקורים דרך אגב רק כשיש לה עובי. ואני אפילו לא בטחה שהייתי מקטלגת אותה כצהובה, היא יותר נוטה לבז.
המגנזיום במתכון נותן לה פני שטח מט.

מתכון לטסט של 100 גרם:


פלדספר נתרני - 30 ג'
קוורץ - 30 ג'
גיר - 25 ג'
מגנזיום - 5 ג'
קאולין - 5 ג'
ברזל אדום - 5 ג'


להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.

הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...