מאפיינים - חצי אטומה, מבריקה מאוד, יציבה
צבע - ירוק בהיר זרחני חם, בעלת גבישי קריסטל קטנים.
סיבה - טוב, מעניין אם חדות העין הסיקו כבר שאני פשוט עושה העתק הדבק רוב הזמן מהדפים של 'בואו נעשה סדר' בהתחלה. אבל הפסימית שבי מניחה שלא קראתן אותם בכלל.
אז הינה: מה שיוצר פה את הצבע הירוק היא תחמוצת הניקל בתוספת טיטן וצינק. הטיטן גם אוטם את הגלזורה, אבל הוא בכמות קטנה ולכן היא אטומה רק כששכבת הזיגוג מונחת בצורה עבה.
הגלזורה מבריקה בזכות הגיר שנמצא בכמות שא עוברת את 15% והשימוש בפלדפר נתרני כמתיך עיקרי.
הצירוף של קוורץ+צינק+טיטן יוצר קריסטלים בתוך הזיגוג וכך נוצר משחק צבעים.
מתכון לטסט של 100 גרם:
פלדספר נתרני - 55 ג'
קוורץ - 12 ג'
גיר - 15 ג'
צינק - 12 ג'
טיטן - 5 ג'
ניקל אוקסיד - 2 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.
הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה