מאפיינים - כמעט אטומה לחלוטין, מבריקה, יציבה, פנינתית, גלזורת אפקטים
צבע - ירוק בהיר קר
*בכל גלזורה שיהיה בה את השם יהודה הכוונה היא ליהודה קורן.
זו אחת מכמה גלזורות מתוך רשימה שניתנה על ידו, ככל הנראה בזמן שלימד טכנולוגיה בבצלאל. אין לי מושג איך הם ויתרו עליו. האיש הוא פשוט מאגר מידע אדיר וחוץ מזה גם הוא מאוד נחמד ותמיד להוט לשתף אחרים בידע שלו.
מתכון לטסט של 100 גרם:
פלדספר אשלגני - 55 ג'
קוורץ - 15 ג'
גיר - 15 ג'
צינק - 12 ג'
טיטן - 5 ג'
נחושת אוקסיד - 2 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.
הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה