מאפיינים - אטומה, מט משי, ברק עמום, יציבה
צבע - ירוק כהה אפרפר, כשהיא עבה נהיית בגוון אפור מתכתי בגלל הצטברות נחושת. כשהיא דקה מאוד רואים הילה כחולה.
מתכון לטסט של 100 גרם:
פלדספר אשלגני - 43 ג'
גיר - 19 ג'
גרסטלי בורט - 2 ג'
נפלין סייאנט - 2 ג'
קורניסטון - 14 ג'
קאולין - 15 ג'
רוטיל - 3 ג'
נחושת אוקסיד - 3 ג'
קובלט אוקסיד - 0.5 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.
הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה