יום שלישי, 10 באוגוסט 2021

שחור B

   



מאפיינים - חצי אטומה, מאוד מבריקה, נוזלת

צבע -  שחור עורב, כשהיא דקה היא שקופה. מזכירה את צבע השיער שחור יפני

*אפשר לנסות להוסיף חרסית לזיגוג כדי לייצב אותו ולמנוע נזילות.

מתכון לטסט של 100 גרם:

פלדספר נתרני - 35 ג'

קוורץ - 23 ג'

גיר - 13 ג'

בריום - 9 ג'

צינק - 10 ג'

מנגן - 6 ג'

קובלט אוקסיד 0 2 ג'


להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.


הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .


* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...