מאפיינים - חצי אטומה, מבריקה, יציבה, זיגוג אפקטים
צבע - טורקיז קר עם גווני תכלת כשהיא עבה
סיבה - הבסיס של הגלזורה הוא 'אזמרלד', שהיא ירוקה כהה עם משחקים של גוונים בהירים כשהיא עבה. יאיר לוי מצא את הזיגוג הזה בזמן שלמדנו בבצלאל והפשיט את הבסיס מהצובענים וואז שיחק איתם. הבסיס נותן לנו זיגוג אטום ומבריק ומקבל יפה צובענים שונים.
מתכון לטסט של 100 גרם:
קוורץ - 32 ג'
גרסטלי בורט - 49 ג'
קאולין - 19 ג'
בנטוניט - 2 ג'
נחושת קרבונט- 3 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.
הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה