מאפיינים - חצי אטומה, מבריקה, יציבה
צבע - גוון ירוק כהה קר, כמו זכוכית ירוקה של בקבוק יין. כשהיא מאוד עבה מתפתחים בה גבישים בצבע נחושת מתכתית.
*יש כמות גדולה של נחושת אוקסיד במתכון, לכן כדי לבדוק את יציבות הזיגוג ועמידותו לחומציות לפני שמשתמשים בו לכלי אוכל.
מתכון לטסט של 100 גרם:
פלדספר נתרני - 50 ג'
קוורץ - 23 ג'
גיר - 15 ג'
מגנזיום - 0.5 ג'
קאולין - 8 ג'
נחושת אוקסיד - 7-8 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.
הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה