יום שלישי, 10 באוגוסט 2021

ירוק ברוש

   




מאפיינים - אטומה, יציבה. על כלי יצאה מבריקה, על הטסטים מט.

צבע -  ירוק כהה, מזכיר עץ ברוש.


מתכון לטסט של 100 גרם:

פלדספר נתרני - 55 ג'

קוורץ - 20 ג'

גיר - 20 ג'

גרסטלי בורט - 1 ג'

קאולין - 4 ג'

בנטוניט - 4 ג'

קובלט אוקסיד - 0.2 ג'

כרום - 3 ג'



להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.


הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .


* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...