יום שישי, 31 ביולי 2020

גלזורה לבן אילנה



זוהי גלזורה לבנה, חצי אטומה, מבריקה. יציבה.
מאוד דומה לגלזורה רון רויי, אבל פחות אטומה ואפשר לראות בצילום שמבחינים בצבע החרס עליו היא מונחת.

החומרים בתרכובת שמלבינים את הזיגוג הזה הם בדיל, קאולין וצירקון. 
נוכחות הבריום בזיגוג נותנת לו איכות מגע משי נעימה והכמות של הקאולין בתרכובת הופכת את הזיגוג ליציב ואטום כמעט לגמרי.

זיגוג טוב לטכניקת מיוליקה. טכניקה שבה מציירים בעזרת תחמוצות מהולות במים ע"פ זיגוג.
כדי לצייר יש לערבב כפית של תחמוצת + 1/2 כפית גיר.  אם רוצים לצייר בעזרת לקובלט יש להוסיף לו גם 1/3 כפית של ברזל אדום אוקסיד. בזיגוג יש בדיל ולכן אם נצייר עם מעט כרום נקבל גוונים ורודים.

*אם מעוניינים לשנות את צבע הזיגוג לצבע אוקר חם מבריק, מעין חום בהיר דבשי, יש להוסיף למתכון 3% ברזל אדום.

טמפ' השריפה היא 1220 מעלות צלסיוס וזו שריפת חשמל.
 
מתכון לטסט של 100 גרם :

פלדספר נתרני - 40 ג'
קוורץ - 30 ג'
גיר - 15 ג'
בריום - 10 ג'
צינק - 10 ג'
צירקון - 2 ג'
קאולין - 10 ג'
בדיל - 5 ג'


להכנת קילו גלזורה יש להכפיל את כמויות החומרים פי 10

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.

תגובה 1:

  1. היי האם אפשר על בסיס המתכון הזה להוסיף צובענים ?

    השבמחק

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...