מאפיינים - חצי
שקופה, משי-מבריק מעט, יציבה, בעלת קרקלים.
צבע - קרם צהבהב, יש בה קרקלים גדלים. על חימרים כהים נעשית יותר צהבהבה.
החומר בתרכובת שמלבין את הזיגוג הזה הוא צירקון. לאיכות המט של הזיגוג תורמת כמות המגנזיום הגבוהה. בדרך כלל כמות כזו גדולה של מגנזיום במתכון הייתה גורמת לזיגוג להיות בעל איכות של זיגוג מתקצר, כלומר, מתכווץ לתוך עצמו ויוצר איי גלזורה על פני החרס. אבל פה יש לנו כבר 95% חומרים מתיכים בתרכובת לפני הוספת המגנזיום, ולכן הוא אינו גורם לתופעה זו. (ראו את הפוסט של גלזורה לבן בוץ).
על פני השטח של הזיגוג יש רשת סדקים מה שמהווה דקורציה מעניינת. אפשר לדגיש אותה על ידי הספגת הסדקים בדיו.
טמפ' השריפה היא 1220 מעלות צלסיוס וזו שריפת חשמל.
מתכון לטסט של 100 גרם :
גרסטלי בורט - 20 ג'
מגנזיום - 30 ג'
צירקון - 6 ג'
נפלין סייאנט - 50 ג'
טלק - 10 ג'
וולפסטוניט - 15 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל את כמויות החומרים פי 10
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה