יום ראשון, 2 באוגוסט 2020

גלזורה לבן טושיקו


מאפיינים:  חצי אטומה, מט-משי, יציבה

צבע - לבנונית, לבן עצם

לקחתי את הגלזורה הזו מאיזה ספר מתכונים מספריית בצלאל, ותכלס, היא נראית כמו גלזורה שלא ממש קיבלה את טמפ' ההתכה שהיא צריכה. אבל, יש לה איזה קסם מסויים והיא לא מחוספסת למגע וקצת מזכירה עצם ששוייפה היטב. בקיצר יש הרבה שהתלהבו ממנה.
מה שמלבין אותה ואוטם אותה הוא אחוז הקאולין הגבוה, הקורניסטון הוא ככל הנראה האחראי על אופי המט שלה. 

טמפ' השריפה היא 1220 מעלות צלסיוס וזו שריפת חשמל.

מתכון לטסט של 100 גרם :

פלדספר נתרני - 37.4 ג'
גיר - 18.7 ג'
צינק - 6.5 ג'
קורניסטון - 18.7 ג'
קאולין - 18.7 ג'

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.


                                                                           מקרא תמונה:
P - פורצלן
SM - חימר לבן
GG - חימר אפור
OX - אוקסידצי
הR - רדוקציה
משולש+10 - טמפ' שריפה 1300 מעלות צלסיוס
משולש+6 - טמפ' שריפה 1220 מעלות צלסיוס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...