מאפיינים - חצי אטומה, מבריקה, משי, יציבה
צבע - לבנונוית,
כמו לבן ישן
מי נותן לזיגוגים האלה את השמות שלהם, באמת, מה זה אומר לבן 'מפעם'. האם הוא נראה כמו צבע שהיו משתמשים בו בעבר? האם הברק שלו פועם? מי יודע
גלזורה טובה בסך הכל. החומרים שגורמים לה להיות לבנה הם הבדיל וה-10% קאולין. היא יציבה, שזה טוב. הבריום במתכון הופך אותה לנעימה ונותן לה איכות של משי.
מתכון לטסט של 100 גרם:
פלדספר נתרני - 40 ג'
קוורץ - 30 ג'
גיר - 15 ג'
בריום - 10 ג'
קאולין - 10 ג'
בדיל - 7 ג'
לכמות של קילו גלזורה הכפילו את הכמויות פי 10.
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
P - פורצלן
SM - חימר לבן
GG - חימר אפור
OX - אוקסידציה
R - רדוקציה
משולש+10 - טמפ' שריפה 1300 מעלות צלסיוס
משולש+6 - טמפ' שריפה 1220 מעלות צלסיוס
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה