יום שני, 21 בספטמבר 2020

גלזורה אדום חזק



מאפיינים: חצי אטומה, מבריקה, יציבה. 

צבע -  אדום חזק, הצבע נקע לפי הסטיין שמוכנס לזיגוג.

סיבות לאופי הזיגוג: יש כמות גדולה של בולקליי במתכון ולכן התקבל זיגוג אטום ויציב. 15% של דולומיט כמתיך משני נותן לזיגוג אופי משי נעים למגע עם ברק עדין. מי שמשפיע על הצבע הוא הסטיין האדום, צובען שהופק במעבדה, שעמיד בפני השפעות של מתיכים משניים  שמספק לנו צבע יציב וחזק. 3% הברזל נותנים לצבע מעט חום ועומק ו'שוברים' את הפלקטיות של הצבע.

טמפרטורת שריפה 1220 מעלות צלסיוס, שריפת אוקסידציה.

מתכון לטסט של 100 גרם:

פריטה אלקאלית 3110 או 2120 - 28 ג'

גיר- 4 ג'

דולומיט - 15 ג'

ליתיום - 5 ג'.

בולקליי - 18 ג'

קוורץ - 30 ג'

סטיין אדום - 10 ג'

ברזל - 3 ג'

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...