יום שני, 21 בספטמבר 2020

גלזורה אדום חום חלודה

 



*מתכון זהה לחלוטין לגלזורה אדום חום 1001, למעט תוספת בנטוניט, שמשפרת את התרחיף של התרכובת ופחות משפיעה על אופי הזיגוג

מאפיינים: אטומה, מבריקה, יציבה, זיגוג אפקטים.

 צבע - אדום חום חלודה הוא תיאור מדוייק, צבע ברזל חום עם גבישים קטנים חומים ואדומים בתוכה. לא משנה את צבעה גם כשמיישמים אותה על חימרים שונים.

סיבות לאופי הזיגוג: שימו לב שהמתכון מאוד דומה גם לגלזורה אדום כתום והשוני העיקרי הוא כמות הברזל שגדלה ב2% והוספת פריטה לתרכובת. ולכן התוצאה הויזואלית מאוד דומה. 

כבר בתחילת הזיגוג אנחנו רואים כמות גדולה של פלדספר אשלגני שהוא מתיך ראשי שנותן לזיגוגים אופי מט. הקאולין נותן צמיגות טובה לזיגוג ולכן אין לו נטיה לנזילות. גם הטלק יכול לתת אופי מט לזיגוג. הליטיום והבון אש הם מתיכים חזקים, והבון אש גורם להופעת הבועיות הצבעוניות בתוך הזיגוג וכך מתקבלת גלזורת אפקטים שיש בה כמה מופעים שונים. לגוון האדמדם אחראי הברזל שנמצא בכמות של יותר מ-11%. תוספת הפירטה במתכון היא ככל הנראה כדי להגביר את הברק של הזיגוג.

טמפרטורת שריפה 1220 מעלות צלסיוס, שריפת אוקסידציה.

מתכון לטס של 100 גרם:

פלדפסר אשלגני - 47 גרם

טלק - 17 גרם

קוורץ - 12 גרם

קאולין - 4 גרם

ליטיום - 4 גרם

ברזל אדום - 14 גרם

בון אש - 15 גרם

פריטה 3134 - 10 גרם

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.



 מקרא תמונה:
P - פורצלן
SM - חימר לבן
GG - חימר אפור
OX - אוקסידציה
R - רדוקציה
משולש+10 - טמפ' שריפה 1300 מעלות צלסיוס
משולש+6 - טמפ' שריפה 1220 מעלות צלסיוס



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...