מאפיינים - מבריקה, יציבה, יש קצת בועות בתוך הזיגוג, מה שנותן לה תחושה של עומק
צבע - שקופה
סיבה - יש לנו פה בסיס מצויין לשקוף. יש פה כמות יפה של קוורץ שיוצר מבנה זכוכיתי יציב ומתרכב עם החומר הקרמי. פלדספר נתרני וגיר הם מתיכים שנותנים תוצאה מבריקה ויציבה, כמות נכונה של צינק (לא מעל 20%) שתמקטינה את הסיכוי לסדקים בזיגוג וגורמת לו להיות עמיד יותר למתחים מכניים וטרמים בתנור. הבריום נותן לזיגוג פני שטח נעימים למגע, הוא גם האשם בתחושת העננות הקלה שיש בזיגוג. אבל התחושה הזו גם מיצרת בו עומק נעים למראה. הקאולין דואג לצמיגות טובה של הזיגוג כדי שלא ינזל בעת השריפה מפני הכלי הקרמי והבנטוניט מרחיף את התערובת ומוודא שלא תשקע בדלי הזיגוג.
מתכון לטסט של 100 גרם:
פלדספר נתרני-35 ג'
קוורץ-26 ג'
גיר-13 ג'
בריום-9 ג'
צינק-10 ג'
קאולין-5 ג'
בנטוניט-2 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.
הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אפשר להחליף פלדספר אשלגני במקום נתרני?
השבמחק