יום חמישי, 29 באוקטובר 2020

BG שקוף מבריק



מאפיינים - שקופה, מבריקה, יציבה

סיבה - זה זיגוג שקוף טוב ויציב. לא נראה לי שאכתוב הרבה הסברים בפוסטים של הגלזורות השקופות. סך הכל אין פה איזה מתיך משני שנותן לזיגוג אופי יחודי.

רק שימו לב שיש פה צינק שמשפיע על כרום והופך אותו מירוק לחום. הרבה פעמים משתמשים בזיגוגים שקופים על גבי כלים שמציירים עליהם. כך שאם הזיגוג משנה את צבע האנגובים/אנדרגלייזים תדעו שהם מכילים כרום ותעשו את השיקול שלכן - להחליף זיגוג או להחליף אנגוב.

מתכון לטסט של 100 גרם:

פלדספר נתרני-45 ג'
קוורץ-25 ג'
גיר-17 ג'
צינק-5 ג'
קאולין-6 ג'
בנטוניט-2 ג'

להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.

הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...