מאפיינים - אטומה, מט-משי, יציבה
צבע - טורקיז תכלת
סיבה - אם אתן מסתכלות על המתכון דבר ראשון שמים לב לכמות הגדולה של הבריום, 30%, כמות זו הופכת את הזיגוג ללא מתאים לשימוש על כלי אוכל, לפחות לא בחלק הפנימי שלהם. בריום בכמות כזו גדולה לא יתמזג היטב עם שאר מרכיבי הזיגוג ולכן הזיגוג יהיה מסיס ורגיש לחומציות. הבריום נותן לזיגוג אופי מט ואטום ומוציא מנחושת הקרבונט את גוון כחול טורקיז שאנו רואות בתמונת הטסט. גם נוכחות הליתיום בזיגוג מעודדת את יצירת גוון הטורקיז. דבר נוסף שמשפיע על האופי האטום של הזיגוג הוא כמות הבולקליי.
מתכון לטסט של 100 גרם:
קוורץ-9 ג'
בריום-30 ג'
ליתיום-4 ג'
נפלין סייאנט-50 ג'
בולקליי-8 ג'
נחושת קרבונט-2 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל
כל חומר פי 10.
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת
אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן
ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק
אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה