מאפיינים - אטומה, מט-משי, יציבה
צבע - טורקיז תכלת בהיר קר, זקוקה
לעובי של זיגוג כדי שצבע טורקיז יפה יופיע בה .כשהיא דקה היא בצבע לבנבן ירקרק.
סיבה - אז מה יש לנו פה; תחמוצת המתכת שנותנת את הגוון לזיגוג היא נחושת הקרבונט. המתיכים שלנו הם גיר שאין לו השפעה על הנחושת, נפלין וגרסטלי שמכילים נתרן ואשלגן שיוציאו מהנחושת גוון ירוק או ירוק-טורקיז ויצרו זיגוג מבריק. בנוסף אליהם יש פה בריום בכמות גבוה של 20%. דבר זה, קודם כל, הופך את הזיגוג ללא מתאים לשימוש על כלי אוכל! ומוציא מהנחושת גוון כחול-טורקיז. בריום גם נוטה להפוך זיגוגים לאטומים ונותן להם איכות משית שניכרת פה.
מתכון לטסט של 100 גרם:
קוורץ-10 ג'
גיר-20 ג'
גרסטלי בורט-0.5 ג'
בריום-20 ג'
נפלין סייאנט-50 ג'
בולקלייי-3 ג'
בנטוניט-1 ג'
נחושת קרבונט-1 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.
הגלזורה נבדקה ל1220- מעלות צלסיוס בשריפת חשמל
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה