מאפיינים - חצי שקופה, מבריקה, נוזלת, זיגוג אפקטים
צבע - טורקיז עם גווני טורקיז בהיר בתוכה כשהיא עבה. אבל מאוד נוזלת.
*מאוד יפה, אבל אולי עדיף לשתמש בה רק בתוך כלים בגלל הנזילות הרבה שלה.
סיבה - זו גלזורה בעלת ארבעה מרכיבים בלבד, יש פה קוורץ שהוא יוצר זכוכית, קאולין שהיא חרסית לבנה שלא משפיעה על צבע הזיגוג ופריטה בורט שמכילה בור בתוכה ונחושת קרבונט. הפריטה היא זו שמעודדת את הנחושת ליצור גוון ירוק טורקיז.
קוורץ-26 ג'
פריטה בורט 3134 - 56 ג'
קאולין-24 ג'
נחושת קרבונט-4 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל
כל חומר פי 10.
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת
אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן
ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק
אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה