מאפיינים - שקופה, מבריקה, קרקלים, יציבה
צבע - טורקיז קר כחלחל, עם קרקלים בתוכו.
סיבה - אז מה יש במתכון: פריטה 2120 שמכילה נתרן+סידן+סיליקה+אלומינה.
ליתיום ובריום מעודדים את הנחושת ליצור כחול טורקיז
אז אני לא מבינה למה יש פה 30% קאולין - כמות כזו הייתה צריכה לאטום את הגלזורה. יכול להיות שהכמות הגדולה של הפריטה מאזנת את זה
מתכון לטסט של 100 גרם:
פלדספר נתרני-10 ג'
קוורץ-15 ג'
בריום-2 ג'
ליתיום-2 ג'
פריטה אלקלית 2120- 55 ג'
קאולין-30 ג'
נחושת קרבונט-3 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל
כל חומר פי 10.
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת
אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן
ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק
אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה