יום חמישי, 29 באוקטובר 2020

כתום צרפתי



מאפיינים - אטומה, מט-משי, יציבה

צבע - כתום בהיר קר 

סיבה - הכמה חומרים נותנים לזיגוג זה את איכות המט-משי שלו - פלדספר אשלגני בכמות גבוה, הטלק בשל המגנזיום שהוא מכיל והטיטניום בתוך הרוטיל.

הקוורץ, הגיר והפריטה מעודדים יצירת זכוכית יציבה והתכה מיטבית של הזיגוג. 

הקאולין עוזר לצמיגות ואוטם את הגלזורה. 

וכך נשאר לנו הרוטיל שמצא פה בכמות גבוה. רוטיל הוא מינרל שמכיל טיטן עם ברזל. הוא גם נותן לזיגוג אופי מט וגם את צבעו הכתום. 

מתכון לטסט של 100 גרם:

פלדספר אשלגני-53 ג'
קוורץ-14 ג'
גיר-14 ג'
פריטה בורט 3134- 4 ג'
טלק-7 ג'
קאולין-8 ג'
רוטיל-35 ג'

להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.

הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס.

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...