מאפיינים - אטומה, מבריקה, יציבה
צבע - ורוד מאוד ברבי ובובתי.
*כמות הבדיל משפיע על חוזק הגוון הורוד - לורוד כהה יותר תשתמשו ב-5% בדיל ולורוד בהיר יותר ב-2%
*פוטש בי כרומט הוא צורת הסולפט של הכרום. כמו כל הסולפטים הוא מסוכן לשימוש לקרמיקאי לפני השריפה ולכן ויש להתשמש בכפפות ויש שממליצים גם במסכה, כאשר נוגעים בחומר עצמו ובגלזורה לפני שהיא עברה שריפה.
מתכון לטסט של 100 גרם:
פלדספר נתרני-30 ג'
קוורץ-30 ג'
גיר-20 ג'
פריטה בורקס 6004- 1 ג'
קאולין-5 ג'
בדיל-2-5 ג'
פוטש בי כרומט-0.1 ג'
הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה