מאפייים - חצי שקופה, בעלת ברק עדין-משי, יציבה
צבע - ורודה סמוקה, חלבית, יש בה קרקלים קטנים.
*פוטש בי כרומט הוא צורת הסולפט של הכרום. כמו כל הסולפטים הוא מסוכן לשימוש לקרמיקאי לפני השריפה ולכן ויש להתשמש בכפפות ויש שממליצים גם במסכה, כאשר נוגעים בחומר עצמו ובגלזורה לפני שהיא עברה שריפה.
מתכון לטסט של 100 גרם:
פלדספר נתרני - 30 ג'
קוורץ - 20 ג'
גיר - 20 ג'
בולקליי - 5 ג'
קאולין - 5 ג'
בדיל - 3 ג'
פוטש בי כרומט - 0.1 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.
הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
* שני הטסטים שמופיעה עליהם האות R נשרפו בשריפת רדוקציה (גז) ל-1280 מעלות צלסיוס.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה