יום שישי, 6 בנובמבר 2020

כחול כוכבים



מאפיינים - אטומה, מט-משי, יציבה

צבע - סגלגל תכלת עם גבישים קטנטנים בתוכו

*צריכה להיות עבה כדי להיות אטומה, כשהיא דקה רואים דרכה את פני השטח של החומר

סיבה - יש פה זיגוג בסיס טוב ויציב, כאשר מה שהופך אותו לבעל אופי משי ולא מבריק מאוד הוא נוכחות המגנזיום במתכון. המגנזיום גם אחראי על הוצאת הגוון הסגלגל מתחמוצת הקובלט.

מתכון לטסט של 100 גרם:

פלדספר נתרני-50 ג'
קוורץ-20 ג'
גיר-20 ג'
מגנזיום-5 ג'
קובלט אוקסיד -0.5 ג'


להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.

הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...