מאפיינים - אטומה, מט-אבני, מחוספסת למגע, יציבה
צבע - ורוד קר, טיפה סגלגל
*הגלזורה אינה מתאימה לשימוש על כלי אוכל בשל כמות הבריום במתכון.
מתכון לטסט של 100 גרם:
פלדספר אשלגני-30 ג'
קוורץ-5 ג'
בריום-40 ג'
צינק-15 ג'
קאולין-5 ג'
ניקל אוקסיד-0.25 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.
הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
* שני הטסטים שמופיעה עליהם האות R נשרפו בשריפת רדוקציה (גז) ל-1280 מעלות צלסיוס.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה