מאפיינים - שקופה, מבריקה, יציבה.
צבע - אפור כחול, בתוך הזיגוג יש בועיות קטנות שלכודות בתוכו.
מתכון לטסט של 100 גרם:
פלדספר נתרני-50 ג'
קוורץ-20 ג'
גיר-20 ג'
צינק-5 ג'
בנטוניט-1 ג'
ברזל אדום-1 ג'
קובלט אוקסיד-0.1 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.
הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה