יום חמישי, 26 בנובמבר 2020

כחול איריס

 


מאפיינים  - אטומה, מט-משי, יציבה

צבע - כחולה כהה כשהיא דקה. כשהיא עבה כחולה-סגול עם גבישים קטנים בתוכה, שגורמים לה להיראות מנצנצת.

מתכון לטסט של 100 גרם:

פלדספר נתרני-53 ג'

קוורץ-5 ג'

גיר-16 ג'

צינק-12 ג'

קאולין-14 ג'

ברזל אדום-1 ג'

קובלט אוקסיד-1.5 ג'

להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.

הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...