יום ראשון, 24 בינואר 2021

בורדו מט - יהודה 8



מאפיינים - אטומה, פני שטח מט-מחוספס, יציבה

צבע - בורדו כהה

עכשיו יש פה קטע די מדליק. הגלזורה הזו מאוד דומה ל'בורדו סתום', כאשר ההבדלים הם שהפלדספר הנתרני הוחלף באשלגני ויש פה גם פריטה בורקס (שלהערכתי נועדה לעודד התכה). אז יש לכן הזדמנות טובה לראות איך שינוי של אחד ממרכיבי בסיס הזיגוג מביא לשינוי במראה הסופי של הגלזורה. הגוון של שתי הגלזורות כמעט זהה, אבל פני השטח שלהן השתנו לחלוטין.

מתכון לטסט של 100 גרם:

פלדספר אשלגני - 50 ג'

קוורץ - 20 ג'

גיר - 30 ג'

פריטה בורקס 6004 - 5 ג'

טיטן - 3 ג'

בדיל - 5 ג'

קובלט אוקסיד - 0.3 ג'

כרום - 0.7 ג'


להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.

הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.










*הטסטים בתמונה שמסומנים באות R נשרפו בשריפת רדוקציה (גז) ב-1280 מעלות צלסיוס. 
בשריפת רדוקציה הקישור בין הבדיל לכרום שמוביל לגוון הבורדו מתבטל - לכן הטסטים גם שינו את צבעם וכעת אנו רואים את הקובלט שנמצא במתכון.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...