יום ראשון, 24 בינואר 2021

בורדו סתום

 


מאפיינים - אטומה, מט-משי, יציבה

צבע - בורדו קר כהה


מתכון לטסט של 100 גרם:

פלדספר נתרני - 60 ג'

קוורץ - 20 ג'

גיר - 30 ג'

טיטן - 3 ג'

בדיל - 5 ג'

קובלט אוקסיד - 0.3 ג'

כרום - 0.7 ג'


להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.

הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.


































*הטסטים בתמונה שמסומנים באות R נשרפו בשריפת רדוקציה (גז) ב-1280 מעלות צלסיוס. 
בשריפת רדוקציה הקישור בין הבדיל לכרום שמוביל לגוון הבורדו מתבטל - לכן הטסטים גם שינו את צבעם וכעת אנו רואים את הקובלט שנמצא במתכון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...