מאפיינים - חצי אטומה, מבריקה, נוזלת
צבע - צהבהב שהופך לחום כאשר היא מונחת על חמר כהה. זרועה בקריסטלים קטנים.
כנראה תהיה יפה בתוך כלים ועל משטחים, כי בכל אופן אחר היא נוזלת בטירוף.
מתכון לטסט של 100 גרם:
פלדספר נתרני - 12 ג'
פלדספר אשלגני - 24 ג'
קוורץ - 15 ג'
גיר - 13 ג'
ליתיום - 17 ג'
צינק - 24 ג'
קאולין - 5 ג'
רוטיל - 5 ג'
ניקל אוקסיד - 1 ג'
נחושת קרבונט - 1 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.
הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה