מאפיינים - אטומה, יבש אבני
צבע - צבע ירוק כרום-אפרפר
סיבה - כמו שאתן מבינות מהם המתכון הנל היה אמור להפיק תוצאה ורודה. אם תרצו תוכלו להוריד את הקובלט ל-0.1% ואת הכרום ל-0.65% ולראות מה קורה.
לפי המתכון זו אמורה להיות גלזורה מבריקה, כך שאין לי מושג מה באמת קרה פה מהבחינה הזו.
מתכון לטסט של 100 גרם:
פלדספר נתרני - 60 ג'
גיר - 20 ג'
קוורץ - 20 ג'
טיטן - 3 ג'
בנטוניט - 1.5 ג'
בדיל - 5 ג'
קובלט אוקסיד - 1 ג'
כרום - 6. ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.
הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה