מאפיינים - חצי אטומה, מבריקה, יציבה
צבע - גוון ירוק בהיר חם, יש קריסטלים קטנים בזיגוג. משנה את צבעה על חמרים כהים.
סיבה - נעשה פה שימוש בתחמוצת הניקל בתוספת טיטן וצינק. יחד הם יוצרים גוונים ירוקים בטמפרטורות גבוהות.
מתכון לטסט של 100 גרם:
פלדספר נתרני - 50 ג'
קוורץ - 15 ג'
גיר - 5 ג'
גרסטלי בורט - 3 ג'
מגנזיום - 5 ג'
צינק - 20 ג'
טיטן - 7 ג'
קאולין - 5 ג'
ניקל אוקסיד- 2 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.
הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה