מאפיינים - שקופה, מבריקה, בעלת קרקלים, נוזלת
צבע - צבע ירוק טורקיז קר, נהיית תכלת כשהיא עבה. יש בה קרקלים קטנים
*עדיף לשרוף אותה ב-1200 מעלות ולא ב-1220 בשל סכנת ביעבוע.
מתכון לטסט של 100 גרם:
גרסטלי בורט - 6 ג
קאולין - 7 ג'
פריטה 3110 - 77 ג'
קוורץ - 10 ג'
בנטוניט - 3 ג'
נחושת קרבונט - 4.5 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.
הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה