יום שני, 9 באוגוסט 2021

שרטרז

  



מאפיינים - שקופה, מבריקה, נוטה לנזילות וקרקלים

צבע -  גוון יררוק צהבהב זרחני. על חימרים כהים נהיית חומה

*יש בגלזוריה כמות גדולה של בריום ולכן היא אינה מתאימה לשימוש על כלי אוכל.

מתכון לטסט של 100 גרם:

נפלין סייאנט - 24 ג'

בריום - 24 ג'

ליטיום - 10 ג'

גיר - 3 ג'

קאולין - 6 ג'

קוורץ - 31 ג'

כרום - 0.3 ג'


להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.


הגלזורה נבדקה לשריפת חשמל בטמפרטורת 1220 מעלות צלסיוס .


* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...