יום שישי, 31 ביולי 2020

גלזורה לבן נעמה



זוהי גלזורה לבנבנה, אפרפרה, היא יציבה, חצי אטומה.

החומרים בתרכובת שמלבינים את הזיגוג הזה הם בדיל וקאולין. 

טמפ' השריפה היא 1220 מעלות צלסיוס וזו שריפת חשמל.
 
מתכון לטסט של 100 גרם :

פלדספר נתרני - 60 ג'
קוורץ - 20 ג'
גיר - 20 ג'
מגנזיום - 5 ג'
צינק - 5 ג'
קאולין - 5 ג'
בדיל - 3 ג'


להכנת קילו גלזורה יש להכפיל את כמויות החומרים פי 10.

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.


מקרא תמונה
P - פורצלן
SM - חימר לבן
GG - חימר אפור
OX - אוקסידציה
R - רדוקציה
משולש+10 - טמפ' שריפה 1300 מעלות צלסיוס
משולש+6 - טמפ' שריפה 1220 מעלות צלסיוס


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...