יום שבת, 1 באוגוסט 2020

גלזורה לבן בוץ



זוכרות את גלזורה בוץ סדוק שיש בה המון מגנזיום אבל גם כמות גדולה של מתיכים אחרים והיא לא הייתה גלזורה מתקצרת כמו שציפיתי?, אז מסתבר שהיא בעצם הייתה אמורה להיראות ככה (כמו בתמונה למעלה), אבל למתכון השתרבבו הטלק והוולפסטוניט, ושינו לגמרי את ההופעה שלה. 
ככה זה מה שקורה שיש לי דיסלקציה ואני מנסה להיות מסודרת, אבל תראו ככה נולדות גלזורות חדשות.

אז זה המתכון של זיגוג לבן בוץ, זוהי גלזורה לבנה, אטומה, חצי מבריקה, בעלת אופי מתכדרר. היא יוצרת איים של גלזורה על פני השטח. בשונה מזיגוג 'ג'ירף מתכווץ' אלה איים רכים ועגלגים. ככל שהזיגוג מונח עבה יותר כך האיים גדלים.

טמפ' השריפה היא 1220 מעלות צלסיוס וזו שריפת חשמל.

מתכון לטסט של 100 גרם :

גרסטלי בורט - 20 ג'
מגנזיום - 30 ג'
צירקון - 6 ג'
נפלין סייאנט - 50 ג'

להכנת קילו גלזורה יש להכפיל את כמויות החומרים פי 10.

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.

                                                                           מקרא תמונה:
P - פורצלן
SM - חימר לבן
GG - חימר אפור
OX - אוקסידציה
R - רדוקציה
משולש+10 - טמפ' שריפה 1300 מעלות צלסיוס
משולש+6 - טמפ' שריפה 1220 מעלות צלסיוס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...