יום שבת, 1 באוגוסט 2020

גלזורה לבן מט אלישבע



גלזורה  חצי אטומה, מט-משי, קרקלים, יציבה

צבע - לבנונית

החומר שגורם לזיגוג זה להיות לבן הוא הבדיל, שנמצא במינון של 2.5%, זהו מינון נמוך יחסית ולכן הגלזורה לא אטומה לחלוטין וניתן עוד להבחין בפני השטח של הכלי מתחתיה.

לעיתים נוצרים בזיגוג זה קרקלים ואז יש אופציה למרוח על הכלי תחמוצת מהולה במים, לדוגמא קובלט, לנגב את השאריות שלא נספגו בסדקים. לשלוח לעוד שריפה ואז והקרקלים יצבעו בכחול.  חשוב לשים את הכלי בשריפה נוספת כי הקובלט רעיל לפני שהוא מתמזג עם הזיגוג בחום השריפה.

מומלץ לזגג דק ולזגג משני הצדדים, פנים וחוץ אחרת הכלי יקרע מהמתחים שתיצור הגלזורה. משום כך, לא כדי לזגג גלזורה מבריקה מצד אחד של הכלי וגלזורה מט מצידו האחר. המתחים שיווצרו בין שני פני השטח עלולים להוביל להיווצרות סדקים בכלי. 

טמפ' השריפה היא 1220 מעלות צלסיוס וזו שריפת חשמל.

מתכון לטסט של 100 ג' :

פלדספר נתרני - 80 ג'
גיר - 16 ג'
גרסטלי בורט - 0.5 ג'
צינק - 0.5 ג'
בולקלייי - 2 ג'
קאולין - 3 ג'
בנטוניט - 1 ג'
בדיל - 2.5 ג'

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.

                                                                        מקרא תמונה:
P - פורצלן
SM - חימר לבן
GG - חימר אפור
OX - אוקסידציה
R - רדוקציה
משולש+10 - טמפ' שריפה 1300 מעלות צלסיוס
משולש+6 - טמפ' שריפה 1220 מעלות צלסיוס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...