יום שבת, 1 באוגוסט 2020

גזורה לבן אבני


מאפיינים - לבנה, אטומה, אבנית ומחוספסת למגע.

הזיגוג במתכון הזה הוא בעל אופי אטום בגלל הוולפסטוניט, והוא ככל הנראה אבני למגע בגלל כמות הפלדספר האשלגני.

מתכון לטסט של 100 גרם :

פלדספר נתרני - 15 ג'
פלדספר אשלגני - 30 ג'
קוורץ - 20 ג'
גיר - 10 ג'
וולפסטוניט - 15 ג'
טלק - 10 ג'

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.

                                                                           מקרא תמונה:
P - פורצלן
SM - חימר לבן
GG - חימר אפור
OX - אוקסידציה
R - רדוקציה
משולש+10 - טמפ' שריפה 1300 מעלות צלסיוס
משולש+6 - טמפ' שריפה 1220 מעלות צלסיוס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...