מאפיינים - גלזורה אטומה,
מט-משי, יציבה
צבע - לבן
חם עם קריסטלים קטנים, נהיית לבן בז חם על חמרים כהים.
החומר בתרכובת שמלבין את הזיגוג הזה הוא הקאולין. יש בתרכות נוכחות של קוורץ, צינק ורוטיל, יחד הם יוצרים קריסטלים קטנים על פני שטח הזיגוג. סך הכל גלזורה נעימה ויציבה. הצהבהבות שלה גוברת כשמניחים אותה על חימרים כהים.
מתכון לטסט של 100 גרם :
פלדספר נתרני - 60 ג'
קוורץ - 8 ג'
גיר - 16 ג'
צינק - 5 ג'
טלק - 4 ג'
קאולין - 10 ג'
בנטוניט - 2 ג'
רוטיל - 2.5 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל את כמויות החומרים פי 10.
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
מקרא תמונה:
P - פורצלן
SM - חימר לבן
GG - חימר אפור
OX - אוקסידציה
R - רדוקציה
משולש+10 - טמפ' שריפה 1300 מעלות צלסיוס
משולש+6 - טמפ' שריפה 1220 מעלות צלסיוס
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה