יום שישי, 7 באוגוסט 2020

אנגוב זהב שלומית



מאפיינים: אטומה, נוטה לנזילות, מראה מט-אבני, בעלת ברק עמום.
גוון שחור מט כשהיא דקה, רק במקומות עם עובי זיגוג רב, הגוון הופך לברונזה זהוב. 

הבסיס של הזיגוג הוא חרסית אדומה עשירה בברזל, אליה הוסיפו מתיכים, שהם, הפריטה והקוורץ. ישנו כאן בולקליי כדי לייצב את הזיגוג ולמנוע ממנו לנזול. הטפטפון הוא דבק שנעלם בשריפה ונמצא בתרכובת כדי להקל את היצמדותה לחרס לפני השריפה. את צבע הגלזורה יוצרים החרסית האדומה הרוויה בברזל, הכמות הגדולה של המנגן והנחושת.

בשל כמויות המנגן הגבוהות הזיגוג אינו מתאים לשימוש על כלי אוכל.

טמפרטורת שריפה 1220 מעלות צלסיוס, שריפת חשמל 

מתכון לטסט של 100 גרם :

GRT חרסית (חרסית אדומה)- 60 ג'

בולקליי - 5 ג'

קוורץ - 5 ג'

פריטה 3134 - 15 ג'

מנגן - 45 ג'

נחושת קרבונט - 5 ג'

טפטפון - 1 ג'

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.


                                                                            מקרא תמונה:
P - פורצלן
SM - חימר לבן
GG - חימר אפור
OX - אוקסידציה
R - רדוקציה
משולש+10 - טמפ' שריפה 1300 מעלות צלסיוס
משולש+6 - טמפ' שריפה 1220 מעלות צלסיוס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...