יום ראשון, 9 באוגוסט 2020

אנגוב זהב עירית אבא

מאפיינים - אטומה, בעלת ברק מתכתי, נוזלת, מגע משי 

צבע ברוזה זהובה, כשהיא דקה צבע שחור פחם.

הגלזורה צריכה להיות מונחת בשכבה עבה כדי שיווצר הגוון הזהוב הרצוי, אבל, יש להיזהר כי היא נוטה לנזילות.

יש פה 'העמסה' של תחמוצות כדי ליצור צבע מתכתי. המנגן מופיע באחוזים גבוהים ואליו הוסיפו קובלט, נחושת וברזל, שנמצא בתוך חרסית המוצא. הקוורץ והפריטה נמצאים כדי ליצור זכוכית ולהפוך את התרכובת לזיגוג.

בשל כמויות המנגן הגבוהות הזיגוג אינו מתאים לשימוש על כלי אוכל.

טמפרטורת שריפה 1220 מעלות צלסיוס, שריפת חשמל 

המתכון המקורי: 

יהוא - 30 ג'

חרסית נגב - 10 ג'

מנגן - 40 ג'

נחושת - 5 ג'

קובלט - 2 ג'

פריטה בורקס - 20 ג'

קוורץ - 10 ג'

*חרסית יהוא וחרסית הנגב הן חרסיות שכבר לא נפוצות ולכן החלפתי אותן בחרסית מוצא.

המתכון לטסט של 100 גרם:

מוצא - 40 ג'

מנגן - 40 ג'

נחושת - 5 ג'

קובלט - 2 ג'

פריטה בורקס - 20 ג'

קוורץ - 10 ג'

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.

מקרא התמונה:
P - פורצלן
SM - חימר לבן
GG - חימר אפור
OX - אוקסידציה
R - רדוקציה
משולש+10 - טמפ' שריפה 1300 מעלות צלסיוס
משולש+6 - טמפ' שריפה 1220 מעלות צלסיוס



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...